Gastlessen & Informatie­bijeenkomsten

Gastlessen & Informatie­bijeenkomsten

Stichting SaldoPlus verzorgt regelmatig gastlessen en colleges op MBO- en HBO. We bespreken dan financiële onderwerpen maar ook wat de gevolgen zijn als je (ouders) bijvoorbeeld moet leven met schulden. Soms maak je keuzes in je leven, of zijn er gebeurtenissen welke ingrijpende gevolgen hebben. Het is belangrijk om jongeren hiervan bewust te maken.

De terugkoppelingen vanuit het onderwijs over onze lessen zijn bijzonder positief. Voor de leerlingen en docenten is de stof heel herkenbaar. Daarbij zorgt de combinatie van theoretische kennis en praktijksituaties voor een boeiende afwisseling.

Week van het geld

Een mooie gelegenheid om leerlingen bewust te maken van financiële problematiek en financiële zorgverlening is de week van het geld. Bent u geïnteresseerd in een bijdrage van Stichting SaldoPlus, neem dan gerust contact met ons op.

Stichting SaldoPlus verzorgt op verzoek presentaties over wettelijke vertegenwoordiging (beschermingsbewind, mentorschap, curatele). We gaan dan in op financiële vraagstukken die bij verschillende doelgroepen kunnen spelen. Wij laten bijvoorbeeld zien welke oplossingen beschikbaar zijn, hoe het samenspel tussen vrijwilligers en professionals in de financiële zorgverlening kan verlopen. Door onze informatievoorziening krijgt u meer zicht op de samenwerking tussen hulpverlening/begeleiding en wettelijke vertegenwoordigers in de praktijk. Heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op.