Budget­beheer

Budgetbeheer: wat past bij u?

Het maken van de juiste financiële beslissingen kan door omstandigheden lastig zijn. Dit kan leiden tot financiële problemen, waarbij u geen (over)zicht meer heeft op uw financiën. Als u zelf de verantwoordelijkheid wilt behouden over u financiën maar daarbij wel hulp nodig heeft, is budgetbeheer een goede mogelijkheid voor u.

Voor budgetbeheer hoeft u niet naar de kantonrechter. U kunt zelf, vrijwillig, een overeenkomst met Stichting SaldoPlus sluiten. We kijken dan samen wat het beste bij u past en gaan u helpen bij uw financiën. We openen een rekening bij de bank, waar salaris of uitkering op wordt gestort. Daar betalen we de vaste lasten van. We houden ook samen met u het geld in de gaten dat overblijft. We zorgen ervoor dat u geld opzij legt. Dat er geld is voor al de andere rekeningen en voor onvoorziene uitgaven. De ondersteuning van SaldoPlus kunt u altijd zelf beëindigen. We doen dit uiteraard graag in goed overleg op het moment dat u voortaan zelf uw financieren kunt regelen. Het inschakelen van budgetbeheer van Stichting SaldoPlus kost geld. De maandelijkse tarieven kunt u terugvinden in ons tarievenoverzicht. We kijken altijd vooraf of er andere (goedkopere) mogelijkheden zijn voor passende hulp, bijvoorbeeld via de gemeente.

Een budgetbeheerder kan u helpen

De budgetbeheerder beheert uw bankrekening en betaalt uw vaste lasten en andere afgesproken kosten. Het deel dat daarna overblijft, wordt aan u overgemaakt. Daarvan koopt u de wekelijkse boodschappen, kleding en alle andere zaken die nodig zijn. U kunt samen ook de afspraak maken dat een deel van het geld wordt gespaard. U blijft zelf wel verantwoordelijk voor het verwerven van inkomsten. Wel kunnen we met u meekijken of u alles krijgt waar u recht op heeft. En indien afgesproken dit ook voor u aanvragen.

Budgetbeheer is vaak voor een langere periode. Budgetbeheer kan eventueel ook worden gecombineerd met een al lopend schuldhulpverleningstraject.

Lees hier meer over onze verschillende pakketten budgetbeheer, onze voorwaarden en onze tarieven voor budgetbeheer.